loader image

Wiosenne menu

Powoli czuć już wiosnę, a jej oznaki pojawiły się także w naszym sezonowym menu.
Na dobry start proponujemy BEZGLUTENOWĄ BRUSCHETTĘ, na bazie wypiekanego przez nas na miejscu pieczywa, do tego proste, wysokiej jakości włoskie dodatki. To nasz przepis na pełnię smaku.
Przygotowaliśmy dla was dwa rodzaje:

  • z pastą z gorgonzolą, karczochem a’la Romana i suszonymi pomidorami
  • ze stracciatellą, Prosciutto i tapenadą oliwkową.

Sezonowa zupa to powrót do naszego bestsellera: CAPPUCCINO z białych szparagów. Wyjątkowo kremowa, delikatna i mocno szparagowa. Jedna z waszych ulubionych zup, do których chętnie wracamy każdej wiosny.

Nasz cudowny dostawca mięs dostarczył nam wyjątkową polędwiczkę wieprzową ze świni złotnickiej. Podajemy ją dla was jak włoską SALTIMBOCCA czyli owiniętą w szynkę parmeńską z dodatkiem szałwii, z ziemniakami duchesse: zapiekanym puree z żółtkiem i lekką sałatką z rukoli i szparagów. Jeśli planujecie wizytę w THE CHEF HOUSE w najbliższym czasie to ta pozycja to must have w waszym zamówieniu.

Na koniec coś na słodko. Nie ma dnia żebyśmy nie słyszeli od was pytania: a kiedy wróci Crème brûlée? No więc jest! Klasyczne, kremowe z wanilią i chrupiącą warstwą karmelu.

Zachęcamy do REZERWACJI STOLIKÓW.
Jak możesz dokonać rezerwacji?:

Czekamy na was codziennie przy Obrzeżnej 3,
Do zobaczenia!

Kontakt