Startujemy z naszą cudowną POMIDOROWĄ, którą przygotowujemy z aż 5 różnych
odmian pomidorów. Gotujemy ją dla was już od trzech sezonów, gdy tylko
pojawiają się pyszne, polskie pomidory, w tym roku wyjątkowo słodkie i pełne
słońca.
Idealnym początkiem uczty dla dwojga będzie nowa bezglutenowa FOCACCIA: z
kremową burratą, kurkami i musem brzoskwiniowo-dyniowym. Uwaga: możecie
wzbogacić focaccie o chrupki z guanciale, baaardzo polecamy!
Późne lato to idealny czas na FIGI. My serwujemy je z sałatką z panierowaną
fetą i dressingiem imbirowo-limonkowym.
Zdecydowanym KRÓLEM tego menu sezonowego jest, tak przez was wyczekiwany,
STEK Z ANTRYKOTU. 250g antrykotu wołowego, ziemniaki zapiekane z Parmezanem
DOP, grillowaną kukurydzą i chimichurri oraz naszym nowym odkryciem: masłem z
pieczonym szpikiem wołowym. Jeśli chcecie w pełni rozkoszować się smakiem
antrykotu polecamy stopień wysmażenia: medium.
Całość dopełni dobrane przez naszych sommelierów wino MASI Tupungato Passo
Doble: Malbec/Corvina połączenie argentyńskiej natury i włoskiego stylu Veneto.
Wszystkie dania z menu sezonowego dostępne są w wersji bezglutenowej. Jeśli
chcecie aby wasze danie zostało przygotowane w wersji bezglutenowej ZAWSZE
poinformujcie obsługę.