Jesienną wizytę w THE CHEF HOUSE polecamy rozpocząć od KREMOWEJ ZUPY GRZYBOWEJ z kiszoną kapustą i chorizo. Niezwykle rozgrzewająca, pełna grzybów, podkręcona naturalnie kiszoną kapustą i hiszpańskim chorizo.
BEZGLUTENOWA FOCACCIA to już nasz bestseller! A ta jesienna jest wyjątkowa, a to za sprawą musu z KASZTANÓW. Do tego słoneczne rydze, gorgonzola, marynowana gruszka, miód gryczany i suszone pomidory. Jak zawsze polecamy jako przystawkę dla dwojga 🙂
Dynię ubraliśmy w przegrzebki i już wiemy, że będziemy często wracać do tego połączenia! Makaron FETTUCCINE Z PRZEGRZEBKAMI i dynią, do tego pikantna rukola odrobina chili i czosnek. Koniecznie spróbujcie!
Na tą porę roku nie mogło zabraknąć czegoś cięższego. BURGER Z SZARPANĄ WOŁOWINĄ, z wolno pieczonym szarpanym mostkiem wołowym, piklowanymi warzywami sezonowymi, kolendrą i hoisin mayo. Pochrupie świeże jalapenio i prażynka krewetkowa.
Na słodkie zakończenie uczty: DUSZONE ŚLIWKI w czerwonym winie z naszą BEZGLUTENOWĄ GRANOLĄ i gałką lodów waniliowym. Uwielbiamy to połączenie!
W wersji bezglutenowej dostępne: Zupa, Focaccia, Pasta z przegrzebkami ( na makaronie penne) oraz deser: Śliwki. Smacznego!